Bloemendaal 3 – Quick Haag 4: 2-0 (157/9 – 120 ao)

Daar stonden we weer. Na een cricketloos weekend vorige week mocht er vandaag weer aangetreden worden. Dit keer tegen Quick Haag. Rond de klok van 12 waren we allen aanwezig. Omdat we de dag ervoor wederom een geslaagd teamuitje hadden gehadm ging dat niet bij iedereen van harte, maar ach we stonden in ieder geval met 11 man.

Helaas voor ons nam Quick het niet zo nauw met de starttijd en na heel veel koffie kwam de tegenstander dan om half 2 eindelijk aan. Na de eerste gewonnen toss van dit seizoen werd er besloten eerst te gaan batten. De runs kwamen wat traag op het scoreboard, mede omdat Maurice claimde dat hij de bal niet kon zien en hij zat dan ook snel weer aan de kant (2) (LBW gegeven op een bal die buiten leg pichte, maar goed).

Nadat Folk zich een beetje had warm gespeeld kwamen de runs wat sneller op het bord. Naast Folk was ook Died nu warm en er werd gebouwd aan een leuk partnership. Helaas kwam er aan dit partnership snel een einde door een iets te overmoedige 2e run van Diederik (18) en ook hij mocht weer melden aan de kant. Good old Pim Kruijt tikte rap wat runs bij elkaar (6).

Nadat er bij Quick al 5 vangen waren laten vallen, besloot Folk de bowler zijn vangkunsten is te testen en helaas voor hem hield hij die de bal wel vast, dit tot grote verbazing van zijn teamgenoten (“Hij houdt hem vast?!”). Matt (0, waarvoor dank Bou), kon vervolgens snel plaatsmaken voor Adam (24) en hij bouwde samen met Pieter (15) aan een mooi partnership. Hierna bleven de wickets regelmatig vallen. Gelukkig voor ons had Bou zijn dag en hij maakte er in de laatste 2 over nog 12, waardoor we op een mooi totaal uitkwamen: 157/9 in 30 overs.

De lunch was een heuze traktatie. De moeders van der Vegt, Suyk en Bernelot Moens hadden het hele weekend keuken gestaan en dit resulteerde in de beste lunch die Bloemendaal gezien heeft de afgelopen 10 jaar (voor Mangesh was dit alleen al een reden om in het 3e te komen spelen). Moeders hartelijk dank voor jullie kookkunsten, het was heerlijk!

Net als tegen R&W hadden we de eerste wickets al snel te pakken. Na 8 overs hadden we al 3 man van Quick teruggestuurd naar de kant, dit door goed bowlen van Bou (1-21 in 4) en Pieter (2-19 in 4). Er werden wat vangen gedropped, maar gelukkig bleken dit geen hele dure te zijn. Maurice (3-11 in 6) en Matt (2-4 in 4) hielden vervolgens de druk er goed op en na 16 over had Quick er 62 voor het verlies van 6 wickets.

Het 3e blijft vasthouden aan het gezegde “de jeugd heeft de toekomst” en dus mochten Albert T. en Aad Z. weer laten zien wat ze in huis hadden. Dit ging met wisselend success, maar de heren hebben netjes gebowled. Albert (0-8 in 4) en Aad (0-33 in 4), deden wat er van ze verwacht werd en zodoende liep de gevraagde run rate op. Pim en Maurice konden de klus vervolgens afmaken en geholpen door wat suicide running aan de kant van Quick waren we nog voor de 30e over klaar. Quick 120 a.o.

Wederom 2 punten in de tas en het was mooi om te zien dat we populair waren bij het toegestroomde publiek (toch zeker een mannetje of 20). Tot nu toe ongeslagen bovenaan, kijken of we die status volgende week tegen Ajax Leiden kunnen vasthouden!

MBM