Bloemendaal 3 – Rood&Wit 4 2-0 (104/5 – 103 ao.)

Na weken trainen, oefenwedstrijden, tactiek besprekingen en teamuitjes was het eindelijk tijd voor onze eerste competitie wedstrijd van het seizoen.

Omdat het voor velen uit ons team de eerste wetstrijd in jaren was waren de voorbereidingen niet optimaal. Iedereen van ons team dacht dat we om 13:00 uur zouden starten, Rood & Wit dacht dat we om 12:00 uur zouden beginnen, maar de uiteindelijk aanvangstijd bleek toch half 1 te zijn.

Omdat Maurice al wat eerder dan onze verzameltijd aanwezig was nam hij de taken van de captain over en was alvast gaan tossen. Maus won de Toss en verkoos het fielden boven het batten. Dat bleek al snel een goede keus want binnen no time stond Rood & Wit 3 voor 3 na 5 overs. Dit werd mogelijk gemaakt door het openingspaar Julius Heemelaar (4-9-5.2) en Maurice van Son (0-10-5) Na deze voortreffelijke start moesten we scherp blijven en we moesten niet denken dat we er al waren. Op een paar slippertjes na in het veld werd er goed gefield. Dit resulteerden in 2 vangen voor Just, 1 voor Adam en 1 voor Folkert.

Door het goede fielden en door iedereen zijn enthousiasme konden de bowlers met zelfvertrouwen hun ballen gooien. Vooral Pietje had de smaak te pakken(4-13-4). Good old Pim Kruijt nam nog een wicket  voor zijn rekening(1-16-3), Adam Tarcy bowlde uitstekend (0-15-5) en ook de jonge Adriaan Zoetmulder bowlde goed (0-17-3). Met een LBW voor Matt (1-26-6) waren alle  wickets verdeeld en zat Rood & Wit uiteindelijk voor 103 aan de kant.

Na een Heerlijke Lunch, verzorgt door de moeders Bernelot Moens, Suyk en van der Vegt (Dank), konden we ons klaarmaken voor de tweede inning.

Ons openingspaar Justus en Maurice begonnen uitstekend. De vieren en zessen vlogen ons om de oren en afwisselend met eentjes en tweetjes stonden er binnen 5 over 50  runs op het scorebord. Helaas konden we dit niet vasthouden en verloor het openingspaar snel na elkaar hun wicket. Maus (21) werd clean gebowld door een schitterende bal van een jongen met een staart en just (31) werd gevangen op point.

Omdat de jeugd de toekomst heeft mochten Adriaan Zoetmulder en Dries Wijsman 3 en 4 in. Adriaan (0) verloor helaas snel zijn wicket, maar Dries bleef knap in staan. Nadat Adam (11) terecht werd weg gevingerd werd door umpire Suyk en Dries (12) uit ging konden Folkert (9*) en Matthijs (8*) het uit batten. Geheel in stijl werd de wedstrijd door Matthijs afgesloten met een full toss in de tuin van de familie huiskens.

De eerste twee punten zijn een feit en dit zou zomaar een heel mooi seizoen kunnen worden voor Bloemendaal 3.Volgende week VOC uit, dus als u in de buurt bent, kom gerust langs.

FvdV