Bloemendaal III wint ook vierde wedstrijd

Met een sterk team vertrokken we zondag richting Den-Haag om tegen CC Groenendaal te spelen. Helaas misten we twee iconen uit het team; Folkert van der Vegt en captain Matthijs Bernelot Moens. Dit maakte een basisplaats vrij voor twee invallers. De gelukkige jongens die mee mochten spelen waren Walt van der Hoeven(2 jaar niet gecricket) en Martijn van Voorbergen(nog nooit gecricket).

Het begon al goed zodra we hoorden dat we op het eerste veld van HCC mochten spelen. Aangezien captain Matthijs niet mee speelde, nam Maurice het captainschap op zich. Dat begon gelijk goed, hij won de tos en besloot te gaan batten. Het batten begon erg stroef, er vielen in de eerste overs al 3 wickets, waardoor Just, Maurice en Boudewijn alle drie voor 0 aan de kant zaten. De score was op dat moment 0 voor 3 in 4 overs. Wat gespannen zaten we aan de kant en beseften ons dat er echt iets moest veranderen wilde we nog een kans maken. Deze concentratie deed ons goed, invaller Walt van der Hoeven maakte (na 2 jaar niet gecricket te hebben) 35 runs. Adam 4 runs. Ikzelf een tevreden 26 runs (waaronder me eerste 6). Julius had er keurig 23. Ben had 2 runs en onze openingsbatsman Diederik eindigde op een prachtige 98 runs not out (net geen 100). Dit alles kwam op een totaal van 211 runs. Uiteindelijk een prima totaal dus.

Na een heerlijke lunch begonnen we met fielden. Ook met het bowlen hadden we een slechte start.  Er werden veel wides gebowled, heel veel wides (totaal 31!!!). Wijzelf denken dat dit kwam door  de harde wind…  Boudewijn ( 0-20 in 4) en Maurice (1-26 in 7) opende. Nadat we enige stabiliteit  hadden gevonden in het bowlen begonnen de wickets te vallen. Toch werden de gemiddelde 6 runs per  over redelijk makkelijk gemaakt door CC Groenendaal, waardoor we lange tijd op verliezen stonden.  Na een korte donderpreek van captain Maurice, werd iedereen weer op scherp gezet waardoor de  wides geminderd werden en er strak gefield werd. Na knap bowlen van Walt ( 2-25 in 4) en Abraham  ( 2-43 in 7) vielen de eerste wickets. Diederik pakte een belangrijke vang op mijn bowlen ( 1-36 in 4)  en Just stond goed te keepen. Ook Julius (18-6-1) maakte het de tegenstander moeilijk met zijn snelle  ballen. We wisten we dat het nu moest gebeuren. Na 30 overs moest Groenendaal nog 50 runs maken  om te winnen. De heren waren misschien wat op leeftijd, maar bijna elke bal op leg side ging voor 6  of 4. Het was zaak dat er een constante bowler werd ingezet, die in ieder geval geen wides bowlden. De aangewezen man voor deze klus was Adam Tarcy (0-16 in 4), die met keurige lijn en lengte de  tegenstander geen kans gaf op vele boundaries. CC Groenendaal bleef daardoor steken op 188 runs na  35 overs. Het was ons weer gelukt! Vier wedstrijden gespeeld, vier gewonnen. Bloemendaal 3 op naar  het kampioenschap!

PS