Bloemendaal III wint voor de 3e keer op rij!!

Samenvatting VCC Zomi – Bloemendaal III

Afgelopen zondag was het weer zover de mannen van zondag 3 mochten een poging gaan wagen om de 3e overwinning op rij binnen te slepen. Al moest eerst de tegenstander VCC daarvoor worden verslagen. De dag begon wat rommelig, omdat er wat mensen te laat waren (ikzelf) en de tassen uit de onderkoepel moesten worden gehaald en er geen sleutel aanwezig was. Uiteindelijk waren we allemaal op tijd aanwezig op het terrein van VCC.

De toss werd voor de 2e maal op rij gewonnen door onze captain M. Bernelot Moens, waarna ervoor gekozen werd om als eerste te gaan batten. Vandaag mochten we ons gelukkig prijzen met invaller Daan die samen met Diederik het openingsbat vormden.

Dit deden zij perfect! Met een partnership van 55 runs verloor daan (27 runs) clean bowled zijn wicket. Hierna kwam Folkert aan bat en binnen de kortste keren stond er een score van ruim 150 runs op het bord. Twee halve centuries van Folkert (56) en Diederik (60­) zetten voor een groot gedeelte het totaal neer. Ook deze wedstrijd ging Matthijs LBW op z’n eerste bal (rara wie was de umpire..). Uiteindelijk hadden we een totaal neergezet van 180 runs. Een prima totaal om te gaan verdedigen.

Na de lunch opende Julius en Boudewijn de bowling. Met name Julius was op dreef vandaag met de ene na de andere bouncer. Als wij in het veld al onze vangen vast hadden gehouden had Julius 6 wickets kunnen hebben echter eindigde hij met een prima resultaat (3 v. 16 in 7). De rest van de wickets werden genomen door Pieter (1. V 24 in 4) Boudewijn (2 v. 38 in 6) en Matthijs (2 v. 41 in 7).  Complimenten moeten ook zeker uitgaan naar onze wicket keeper Folkert met een prachtige stump pakte hij het mooiste wicket van de dag.

Uiteindelijk was de VCC voor 152 (all out) aan de kant gezet en was de 3e overwinning in de pocket. Stiekem kunnen we al een beetje gaan hopen op het kampioenschap, maar laten we niet te vroeg juichen want volgende week staat Groendendaal gepland.

MvS