Bloemendaal III wint weer!

Bloemendaal III vs VOC II op 07-07-’13

Het zou een kampioensfeestje kunnen worden met 2 wedstrijden voor de boeg, zaterdag tegen Excelsior en zondag tegen VOC. Onze captain ‘Bandenscheurder Matty’ zei, dat als we deze beide winnen we praktisch kampioen zijn. Maar helaas op vrijdag avond 23.00 kreeg ‘Banderscheurder Matty’ een telefoontje van Excelsior dat ze niet genoeg man hadden om te kunnen spelen… Helaas, maar zo konden de mannen van Bloemendaal III lekker op het strand gaan liggen.

Helaas waren er wat afzeggingen voor zondag (of kwamen hier hogere machten bij kijken?!) en moest onze captain stad en land afzoeken voor invallers voor het 3de. Gelukkig waren die gevonden er kwam er een hele delegatie uit Den Haag van 4 man sterkt: Teun, Mauppie, ‘Backfive Oos’ en Kluuf allen dank voor het invallen!

De wedstrijd begon om 12.00 al i.p.v. 13.00. Dit uit technisch oogpunt wetende dat vrijwel heel Bloemendaal III kaartjes had voor Woodstock, vooral ‘Ik sla ff snel alle runs bij elkaar, want ik wil naar Woodstock Folkie’.

Maar goed de wedstrijd in een notendop, we wonnen de toss en besloten te gaan fielden! Ja en dit was ook geheel uit technisch oogpunt. Het begon goed, er werd goed gefield en gebowld. Vangen werden allemaal vastgehouden! Op een uppie na, maar die naam zal niet bekend worden gemaakt, ik weet namelijk dat hij de avond ervoor ook erg opdreef was. Maar zowel Ben, Derek, Oos en Diederik hadden allemaal een mooie vang te pakken waardoor VOC snel wickets verloor. Ook door goed bowlen van ‘Altijd brakke Maus’ van 2 v 16 in 6. Invaller ‘Backfive Oos’ van 3 v 25 in 7 ook netjes. Bandenscheurder Matty was lekker bezig met 1 v 10 in 3.1, maar toen er een bal vanaf de boundry werd ingegooid vond Matty het nodig om te gaan springen en kwam toen onhandig op de grond terecht en scheurde toen zijn enkelband… helaas onze captain moest naar het ziekenhuis. Gelukkig was daar een hele vriendelijk verpleger die Matty wel zelf de kleuren van het gips liet kiezen! En chauvinistisch als hij is, kiest hij natuurlijk voor Rood, Wit Blauw. Maar na deze kleine onderbreking ging onze ‘All-rounder Piet’ door met bowlen en had uiteindelijk 2 v 17 in 6, ook netjes. Ook invaller Mauppie had 1 v 27 in 6.

Kortom degelijk gefield en stond VOC voor 153 a.o. naast de kant.

Na een snelle lunch, want ja Woodstock was al begonnen zonder ons, maar miste de grootste partygangers. Diederik en Derek begonnen met batten, maar kwamen er niet lekker in, er werd slap gebat en er kwamen maar geen runs op het bord. Diederik verknalt z’n gemiddelde om na 4 runs weer het veld uit te moeten. Derek deed het niet veel beter, helaas. Toen kwamen ‘Altijd brakke Maus’ en ‘Ik sla ff snel alle runs bij elkaar, want ik wil naar Woodstock Folkie’ in het veld en lieten zien dat ze tennis eigenlijk ook wel een leuke sport vinden. Binnen no time stond het totaal op het bord en hadden we gewonnen. ‘Altijd brakke Maus’ had er 39* en ‘Ik sla ff snel alle runs bij elkaar, want ik wil naar Woodstock Folkie’ had er 79*.

Klasse gespeeld gasten op naar het kampioenschap!

Groet D. de V.