Bloemendaal- Rood&Wit, De Derby

Wat stormachtig begon eindigde in een fantastische dag!

Ja ja dames en heren, na een week vol zoeken naar een team van 11 heren, waren we zondagochtend toch weer compleet!

Vandaag helaas zonder Masood, want die is afgelopen woensdag trotse vader van een zoon geworden! Azaan Khan, is mij verteld, zal ons nieuwste lid gaan worden.
Nadat onze captain de toss won werd besloten eerst te gaan batten. Deze wedstrijd werden Madan en Douwe naar het midden gestuurd om een goed partnership te starten. Helaas vertrok Douwe met slechts 9 runs op het bord alweer naar de kant. Sam kwam versterken, maar zag na 8 runs een vangbal tegemoet en kon weer naar de kant. Eindelijk kon er daarna aan een partnership gewerkt worden tussen Madan en Bart. En dit bleek ook meteen het partnership van de wedstrijd te worden. Na 66 runs bij elkaar gelopen te hebben, moest Bart het veld ruimen en kwam David Madan versterken. Helaas volgden na 99 runs de wickets elkaar wat vaker op. Madan zocht als 5e de kant weer op, maar mocht met 54 runs de hoogste score van vandaag noteren!
Uiteindelijk kwam er een eindtotaal van 140 runs op het bord, wat eeen totaal is dat genoeg kan zijn, of toch net niet.

Na een heerlijke lunch, klaargezet door Abby en Tjeerd (en met voorbereiding van Paulien) was het tijd om het totaal van 140 te verdedigen. Er was een kleine wisseling geweest in onze bezetting, want helaas moest Bart ons verlaten voor dringende zaken op het thuisfront. Maar na een bemiddeling van Gijs T mochten wij Pim Kruijt als substitute fielder verwelkomen!

Al binnen 7 overs zaten de eerste 3 Rood & Witters weer aan de kant. Met slechts 7 runs op het bord. Dit gaf natuurlijk een fantastische boost aan het team, wat na een paar kleine partnerships aan rood&wit kant 9 man weer teruggestuurd had. Inmiddels met 67 runs op het bord en 31 overs verder.

Rood&Wit had echter vandaag een lange batting line up en ook de nummer 10 en 11 konden dus best leuk batten. Dit hield onze mannen natuurlijk niet tegen en zij hadden Rood&Wit uiteindelijk aan de kant met 110 runs aan de kant.

Nog even een paar cijfertjes:

Madan 54 runs uit 85 ballen
Quirijn 30/2/9, Aldroy 20/2/10, Aziz 18/3/7, Mangesh 30/3/10
Sam 3 vangen

Na de wedstrijd konden we een aanschuiven voor een ouderwets heerlijke barbeque, verzorgd door Frans en Sharon. Het was weer heerlijk! Bedankt!

Verder een welverdiend woordje van dank voor Abby, die de bar de hele dag toch maar bemand heeft en zonder muntgeld toch iedereen happy heeft weten te houden.

WELL DONE ABBY

Vandaag was de laatste wedstrijd van de eerste fase en deze winst is een leuke opkikker om wellicht nog een plekje te stijgen in het eindklassement. Wij hopen jullie de komende 6 wedstrijden nog regelmatig te mogen begroeten!

Debby