Bloemendaal U9 wint kraker van VRA

VRA – Bloemendaal U9 : 67 – 72

Ditmaal waren we te gast bij VRA in het Amsterdamse Bos. Het was zondag ochtend 19 mei droog weer en dat beloofde een mooie ochtend te worden.

We speelden niet op de velden van VRA, maar op een veld van de PersoneelsVereniging van ABN AMRO, dat na een stevige wandeltocht bereikt werd.

Bloemendaal speelde met 11 spelers en VRA had er 8 waarvan ze de drie besten nogmaals lieten batten.

VRA won de toss en koos om te beginnen met batten. Onze openingsbowler Jasper gooide de druk er meteen op en bowlde mooie dots, kreeg slechts 3 runs en maakte 2 run out. Daarna kwam Jip en hij hield de druk op de ketel, en bowlde ook prima met 5 runs en 2 run out. Tjeerd, Marieke en Julius bowlden iets losser en VRA zag kans om 4 x de boundaries (4) te halen – maar ze maakte ook 4 run out. Leonoor , Carel, Thijs,. Lise , Emma en Pyke kregen de sterke VRA batters voor de kiezen maar door goed fielding work behaal;den we nog 9 run out.

De volgende inning was Bloemendaal het batting team. De dames begonnen met Lise , Emma , Marieke en Leonoor en ze maakten mooie punten. Emma sloeg 2 x boundary-4. Daarna kwamen de mannen Jip (2x Bounday-4), Tjeerd, Carel en Pyke en sloegen ook punten. Thijs sloeg 2x boundary 4 en totaal 15 punten, Julius sloeg 1x de boundaty-4 en Thijs liep zijn runs. Jasper was lekker op dreef en sloeg 4! maal boundary 4 en had 21 punten. Met een 8 tal Byes behaalde we 98 runs minus 13 wickets en run out kwamen we op 72. VRA had 101 runs minus 17 wickets en run outs = 67.