GRASWICKET GURU VRA PAUL POLAK (67) OVERLEDEN

De groundsman van VRA is tijdens zijn slaap op 2e kerstdag onverwachts overleden.

Paul stond mede aan de basis van de graswickets in Nederland. Nederland kon geen ‘thuis’ wedstrijden spelen tegen de grote landen door het ontbreken van graswickets.

In 1995 was de eerste square in het Amsterdamsche Bos een feit , later is het aantal pitches nog verhoogd van 8 naar 12 en gaandeweg is het machinepark fors uitgebreid.

Dit visionaire besluit heeft het oa mogelijk gemaakt om een aantal bijzondere wedstrijden naar NL te halen , waaronder de WK wedstrijd Zuid-Afrika-Kenia en in 2004 de wedstrijd Pakistan-India, met 14.000 toeschouwers rond het veld en 700 miljoen TV kijkers veelal in Azië. Ongetwijfeld ‘Paul his finest hour’.

Paul, die zijn kennis inmiddels had vergroot door het volgen van cursussen in Engeland  is veelvuldig ingehuurd als adviseur bij andere graswicket clubs in Nederland en was lid van de accommodatie cie van de KNCB.

Op 9 januari is in aanwezigheid van ruim 200 belangstellenden uit de cricketwereld afscheid genomen  van Paul op zijn Home club VRA, middels ook een wake rond de square die voor deze gelegenheid was afgezet met lampionnen. De cricketwereld verliest met Paul een markant en unieke lid.

Gijs de Jong(mede namens CC Bloemendaal aanwezig bij de herdenking)