Jeugd

Op het mooiste cricketveld van Nederland spelen ruim 70 kinderen elke zomer de stoerste sport ter wereld; cricket. Cricket Club Bloemendaal heeft momenteel zes jeugdteams verdeeld over verschillende leeftijden. Cricket Club Bloemendaal heeft als doel om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met cricket in een veilige en sportieve omgeving.

De jeugdteams die onderdeel zijn van de cricket club zijn: U7, U9A, U9B, U11, U13 en U15. Voor de allerjongste jeugd (onder 7) is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met cricket, zij spelen nog geen officiële competitie. De andere teams trainen allemaal 2x per week en spelen in het weekend een wedstrijd.

In de weken dat er ook nog wordt gehockeyd en gevoetbald, wordt de cricketcompetitie op zondag gehouden zodat kinderen de beide sporten kunnen combineren.

Het is het doel van de KNCB om teams zoveel mogelijk in de regio competitie te laten spelen. In de regio Amsterdam en Kennemerland zijn voldoende clubs om een leuke competitie mee te spelen. Dus geen hele dag in de auto voor een competitie wedstrijd maar juist de tijd besteden op het veld.

Elk jaar is er voor de U9 en de U11 een cricketkamp op de club en voor de U13 en U15 jeugd is er een jaarlijkse crickettour naar de bakermat van het cricket; Engeland.