Sponsoren

Zoals vele sportclubs wordt Cricket Club Bloemendaal gedragen door vrijwilligers en sponsoren. Zonder hen blijft het lastig om de club draaiende te houden. Cricket is een unieke sport in de wereld (2e bekeken sport na voetbal) maar nog altijd niet echt bekend in Nederland. Bij Cricket Club Bloemendaal doen we er alles aan om de sport bekend en bemind te maken. We werven zeer actief jeugdleden op lagere- en middelbare scholen om de continue stroom jeugdleden op peil te houden. Speciaal voor de reeds hockeyende en voetbalspelende jeugd wordt de competitie in het begin op zondag gespeeld zodat het niet in de knel komt met de zaterdagcompetitie van andere sporten.

Omdat cricket een zomersport is en het seizoen van april t/m september loopt, is het veelal goed te combineren. We streven ernaar de jeugd zoveel mogelijk aan het sporten te krijgen en een goede afwisseling te bieden voor de huidige “schermpjestijd” waarbij op mobiele telefoons en game consols lang en intensief wordt gegamed.

Voor de jeugd worden er door het seizoen heen, mooie activiteiten georganiseerd. Zo gaat het U12 en U14 team altijd op UK tour en wordt er tegen lokale UK teams gespeeld, veelal op colleges. Voor de jongere jeugd is er het UNET kamp, actief cricketen en slapen in een tent op het cricketveld. De allerjongste jeugd, de U7 speelt nog geen competitie maar speelt regelmatig in de regio een vriendschappelijk trainingspotje.

De senioren zijn onze trouwe en standvaste groep die vaak ook de liefde voor cricket al vanaf hun jeugd met zich meedragen. In 2016 speelt het 1e team in de hoofdklasse en draaien ze goed mee in de hoogste regionen. Elk jaar worden er één of twee spelers voor het seizoen aangetrokken vanuit de meer cricket landen als Australië, Nieuw Zeeland of Zuid-Afrika die meedraaien met het 1e team én de jeugd trainen.

Naast het 1e team hebben wij nog een voltallig 2e team, een Zami team en een Village team. Er worden zeer regelmatig buitelandse teams ontvangen die op tour zijn. De wedstrijden worden altijd aangevuld met een gezellige lunch of diner (het liefst op ons prachtige terras).

Naast alle wedstrijden en jeugdactiviteiten worden er voor alle leden gaandeweg het seizoen nog activiteiten georganiseerd. Kijk eens onder het kopje “foto’s” hier op de website voor een impressie.

Voor bedrijven en scholen organiseren wij cricket clinics. Bij scholen focussen wij ons uiteraard op ledenwerving. De cricket clinics voor bedrijven hebben ten doel de cricket sport onder de aandacht te brengen en uiteraard inkomsten te genereren voor de club. Kijk hier voor onze Cricket clinic leaflet

In onze inspanningen weten we ons gesteund door onze sponsors. Uiteraard zijn wij altijd op zoek naar extra support. Wilt u ook sponsor worden of anderszins doneren, neemt u dan contact op met onze sponsorcommissie via sponsorcommissie@ccbloemendaal.nl