The winningstreak continues!

Zondag 16 juni op de Donkerelaan speelde het Derde tegen één van zijn directe concurrenten, Ajax. De sfeer voor aanvang van het spel was goed. Ditmaal kwamen Walt van de Hoeven en studievriend Mo het team versterken. Na de koffie, thee, vriendschappelijk handschudden met de tegenstander en luisteren naar verhalen over hoe, naar horen zeggen, episch de dag ervoor van sommige teamgenoten was geweest, was het tijd voor de toss. Die werd wederom gewonnen door captain Matthijs Bernelot Moens en koos om eerst te gaan batten.

Het openingspaar Mo en Julius Heemelaar trad aan voor de eerste ballen van de wedstrijd. Er werd slordig gebowld door de openingsbowlers van Ajax. Een paar wides en een noball in de eerste over weerhield hun bowler er echter niet van om met één goede yorker Mo terug te sturen naar de rand van het veld voor 0 runs. Weer een slecht begin voor Bloemendaal III die de voorgaande week drie batsmen verloor in de eerste 3 overs. Folkert van de Vegt kwam in. Als snel werd duidelijk dat we desondanks de mindere start een groot totaal zouden halen. De fielders waren overwegend traag en de gaten waren groot. De captain had dusdanig vertrouwen in de wicketkeeper dat hij een longstop achter hem plaatste. De runs stroomde binnen door goed renwerk en slordig bowlen van de tegenstander (52 extras). Na een goede partnership van 131 werd Julius voor 43 gevangen op midwicket. Folkert zet door en samen met snelle runs Madan(17) en Maurice van Son(23*) komen we aan bij de laatste bal van de inning. Folkert, ons fenomeen, staat op 95 runs en probeert nog de laatste bal het Bloemendaalse bos in te peren, maar tevergeefs. De bal ging hoger dan ver en werd gevangen door de bowler. Ajax moet 230 chasen.

Na de lunch wist ajax dat ze een groot totaal moesten halen. Gelukkig voor hun stonden wij met tien man in het veld. Openingsbowlers Boudewijn Gunning(0/15/3) en Maurice(0/21/4) probeerde de batsmen onder druk te zetten, wat aardig lukte, maar werd helaas niet met een wicket beloond. Ook Julius (0/19/3) en Matthijs(0/3/15) probeerde het, maar de wickets kwamen maar niet. Met vele grote schoten kreeg Ajax het initatief in de wedstrijd. Ze maakten veel runs, maar door goed fielden van onze zijde wisten wij op 91 runs onze eerste wicket met een runout te halen. Ben “Jonty Rhodes” van de Pol maakte zijn bowlingdebuut en wist gelijk toe te slaan met een wicket door batsmen #3 uit te bowlen (1/17/3). Daarna was de druk eraf voor Bloemendaal en was het tijd om het de battende zijde op te doeken. Nog 2 runouts werden behaald en door onze diverse bowling aanval van o.a. Mo(2/33/6) Walt (2/7/2.5), Just de Mol van Otterloo(1/24/3), Madan (1/5/11) zat Ajax aan de kant 169.

Zal er volgende week dan eindelijk de eerste century worden gehaald of zullen Diederik de Villeneuve en Folkert van subgezelschap “Zo Dichtbij” er toch weer een nieuw lid bij krijgen? We gaan het zien. Volgende zondag staat er een zware pot tegen VOC te wachten.

JH