Wedstrijdverslag: Bloemendaal III vs. Rood & Wit

We verzamelden dit keer bij Huize Bernelot Moens. De wedstrijd tegen Rood enWit stond namelijk op het programma. Na de heerlijke koffie (waarvoor veel dank) en de verhalen over afgelopen week van de heren werd het tijd om weer de volle punten te pakken. Captain Folkert heeft geregeld dat wij alweer als eerst konden gaan batten. De captain opende samen met Julius. Waar de Captain normaal gesproken floreert met zijn fluwele techniek, begon de zaterdag toch zijn tol te eisen en ging het dit keer wat moeizamer. Alsnog heeft hij een mooie 25 op het bord weten te zetten. Solide als altijd heeft julius weer een zeer goede score weten neer te zetten (42). Just had met zichzelf de afspraak om zoveel mogelijk runs per over neer te zetten. In ongeveer 8 ballen heeft hij 23 runs neergezet. Pieter begint steeds meer van bowler naar all-rounder te veranderen door middel van zijn goede batting (25). Maar het hoogtepunt van de dag kwam van de partnership tussen Maurice en Paddy (The boy is back). Paddy (95) liet zien dat hij een no mercy beleid uitvoert door alle ballen die Rood & Wit bezit de tennisbanen op te slaan. Innavolging hiervan heeft maurice (79) ook ervoor gezorgd dat de buren van R & W er verstandig aan doen een vangnet voor hun huizen te plaatsen. Na een totaal van 316 werd het tijd om te gaan lunchen.

De 2e innings ging van start. Voor het eerst in zijn prille leven opende Just. Dit ging tot zijn grote verassing goed (1 voor 8 in 3). Ook de andere boys ginge erg lekker met bowlen (behalve Boudewijn, zie verder). Degene die het meest in het oog sprong was alweer Adam (2 voor 3 in 7). Zoals eerder al aangegeven bowlde Boudewijn verassend genoeg wat minder. Dit is echter ook zeker te begrijpen als je tegen batswomen Lau met haar heldere ogen moet bowlen. Toch hebben we ook zeer strak gefield. Dit heeft ertoe geleid dat R & W 163 ao ging.

Alweer gewonnen! We staan nu bovenaan met 12 punten. Volgende wedstrijd tegen onze directe concurrent VOC (een kraker!!). Ondergetekende is dan cocktails aan het drinken op de Copacabana, maar zal dan uiteraard aan de jongens denken! Heel veel succes!!

JDMVO