Zuid-Afrika in mei in Nederland

Zuid Afrika in mei naar NederlandZuid Afrika speelt op 31 mei een ODI tegen Nederland.

De Koninklijke Nederlandse Cricketbond, de KNCB, deelt met genoegen mede dat het nationale Zuid Afrikaanse cricket team voor eendaagse wedstrijden, het South African Castle Lager ODI team, van 26 mei t/m 1 juni naar Nederland komt. Deze tour is het resultaat van onderhandelingen tussen de KNCB en de Zuid Afrikaanse Cricket Bond, CSA (Cricket South Africa). Dit nationale Zuid Afrikaanse cricketteam behoort tot de absolute wereldtop.

Het Zuid Afrikaanse team zal in Nederland verblijven als voorbereiding op de ICC Champions Trophy in Engeland en Wales in juni. De KNCB en de CSA hebben voor de tour in Nederland een programma van trainingen en activiteiten voor teambuilding opgesteld. Het hoogtepunt tijdens het Nederlandse verblijf is de One Day International wedstrijd op 31 mei tegen het Nederlands Elftal op het ABN Amro International Cricket Centrum (VRA)aan de Kalfjeslaan in Amstelveen.

CSA Jacques Faul (CEO) over de Nederlandse tour: “We zijn zeer verheugd en dankbaar dat de KNCB onze voorbereiding op de ICC Champions Trophy ondersteunt. CSA heeft al vanaf onze eerste wedstrijd tegen Nederland in 1994 een zeer goede relatie met de KNCB. Als ICC full member vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de ontwikkeling van associate members door ze regelmatig de kans te geven om wedstrijden op het hoogste niveau te spelen. We herinneren ons nog maar al te goed de beroemde overwinning van Nederland op Engeland tijdens het ICC World Twenty20 in 2009 en we verheugen ons dan ook op een competitieve en sportieve cricketwedstrijd.”

KNCB bondsdirecteur Richard Cox: “We hebben een unieke kans gekregen om tegen een topteam als Zuid Afrika te spelen. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de belangrijke TAPP subsidie van de overkoepelende cricketorganisatie ICC en het feit dat de Champions Trophy dit jaar in Engeland wordt gehouden. Wij zijn heel trots dat we na intensieve onderhandelingen het beste Testland en het vierde land in de ranglijst van eendaagse wedstrijden, naar Nederland kunnen laten komen. Dat geldt uiteraard in sportief opzicht voor onze nationale spelers. Maar het is ook voor onze cricketorganisatie een eer om als gastland op te mogen treden voor de voorbereiding van het Zuid Afrikaanse team op zo’n belangrijk toernooi in Engeland. Het is fantastisch om straks internationaal gerenommeerde cricketers op Nederlandse bodem te zien spelen. Verdere gegevens, zoals toegang en mogelijkheden voor sponsoring, zullen op de korte termijn bekend worden gemaakt.”

Bondscoach Peter Drinnen: “Allereerst dank ik iedereen die deze tour mogelijk heeft gemaakt. Het is geweldig om een Full Member hier te kunnen verwelkomen. Het biedt volop kansen om onze sport cricket te promoten. Voor onze spelers is het een unieke ervaring om zich te testen tegenover de beste spelers van de wereld. Voor de ontwikkeling van onze spelers is het van groot belang de krachten te kunnen meten met topspelers. De spelers en alle betrokkenen zullen er dan ook alles aan doen om het Zuid Afrikaanse touring team een zo goed mogelijke voorbereiding te bieden.”